Щойно зареєструвався на форумі, і можу Вам запропонувати:
21 червня 2008 року на острові Кемпа (Фестивальний) орієнтовно на 16 годину відбудеться фестиваль козацької Слави в день літнього Сонцестояння та стародавній Купальський обряд (який споконвічно проводиться у цей день Сонцестояння) за участю фольклорного колективу с.Броків Літинського району, викрешування живого вогню трьома способами (кресалом, через лінзу і тертям дерева), запалювання Купальського вогнища від цих вогнів.
У програмі фестивалю богатирські ігри для всіх бажаючих, різні розваги та забави, пленер художників.
Організатори: Вінницький обласний художній музей, Вінницький козацький полк ім.І, Богуна, громада ріновірів «Вінець Бога».
конт. тел. Оріяна 8097-7705237
Надіюсь, буде цікаво.
Вже декілька років поспіль проводяться такі акції.
Шановний Доброславе!
По-перше, вітаю Вас з успішною реєстрацією (певний час були скарги - глючило і реєструвати відмовлялося)
По-друге, я працюю у Вінницькому обласному художньому музеї, з людьми, які це свято організовують. Я їм ще місяць назад пропонувала участь нашого клубу... але, скоріше за все, як клуб-учасник ми там світитися не будемо... хоча все ще може змінитися!
Я теж пропоную всім бажаючим прийти та подивитися, а от 22 червня вдосвіта піти збирати лікарські трави та купальську росу. Збираємося біля Надєжди в 3:30 ранку у випадку ясного неба (за похмурої погоди роси не буде), якщо небо ясним не буде - зустрінемось пізніше і просто позбираєм трави.
Я теж пропоную всім бажаючим прийти та подивитися, а от 22 червня вдосвіта піти збирати лікарські трави та купальську росу. Збираємося біля Надєжди в 3:30 ранку у випадку ясного неба (за похмурої погоди роси не буде), якщо небо ясним не буде - зустрінемось пізніше і просто позбираєм трави.
Збір трав та роси пройшов вдало. План виконали.
Щодо Купала на Кемпі, то ми там записали ще 2 класні купальські пісні, а так, то всі обряди, що там були будуть і на нашому Купала.